HELP still not working hotcoldhotcold

View previous topic View next topic Go down

HELP still not working hotcoldhotcold

Post  andy 1st Call Heating on Sun Jun 17, 2012 2:11 pm

I have been and still am having a nightmare with a pulsacoil 2000.
After intermmitant fault causing water to run hot and cold I was advised by expensive gledhill technical to replace the pcb AND both sensors!

Once these were fitted still not right! So I spent a great deal of time watching the unit and caught the pump sticking. So replaced pump and all worked fine for one day!!!!

Now hot cold hot cold water! I have changed everything now and lost for ideas I expect the owner thinks I'm taking the mick!

Please help any ideas welcome

Andy. newcastle

andy 1st Call Heating

Posts : 3
Join date : 2012-06-17
Age : 35
Location : newcastle

View user profile http://1stcallheating.co.uk

Back to top Go down

Re: HELP still not working hotcoldhotcold

Post  mike on Sun Jun 17, 2012 5:21 pm

I've had a couple like that.
You could try draining the unit down using both drain off's.
Remove pump check valves and single check.
Remove any sludge / debris.
Did you use the genuine pump?
Not the normal 15/50 or similar?
Mike
MGC/H2O
Norfolk

mike

Posts : 1647
Join date : 2009-10-08
Age : 64
Location : Norwich

View user profile http://www.mgch20.co.uk

Back to top Go down

Re: HELP still not working hotcoldhotcold

Post  andy 1st Call Heating on Mon Jun 18, 2012 12:15 am

Hi thanks I did use the correct pump I'm wondering if there may be somthing restricting the puimp as you say. I will try and have a go at taking the pump out and checking the valves.

Thanks for reply

andy 1st Call Heating

Posts : 3
Join date : 2012-06-17
Age : 35
Location : newcastle

View user profile http://1stcallheating.co.uk

Back to top Go down

Re: HELP still not working hotcoldhotcold

Post  mike on Mon Jun 18, 2012 10:49 am

Drain and flush the unit.
Mike

mike

Posts : 1647
Join date : 2009-10-08
Age : 64
Location : Norwich

View user profile http://www.mgch20.co.uk

Back to top Go down

Re: HELP still not working hotcoldhotcold

Post  andy 1st Call Heating on Sun Jun 24, 2012 8:30 am

Thanks for the advice

I decided to investigate all the pipework around the pump and wow it was furred uip after a scraping session and cleaning job all went back together and it worked.

I did add inhibitor to the tank during filling to try and prevent this happening again I think this was never done by the original builders!

Thanks again

andy 1st Call Heating

Posts : 3
Join date : 2012-06-17
Age : 35
Location : newcastle

View user profile http://1stcallheating.co.uk

Back to top Go down

Re: HELP still not working hotcoldhotcold

Post  mike on Sun Jun 24, 2012 8:34 am

Well done.
I will also add;
Always check the pumps are in the right direction.
I recently worked on a BM II and one of the pumps was the wrong way round!
That was also in a state inside.
Mike
MGC/H2O
Norfolk

mike

Posts : 1647
Join date : 2009-10-08
Age : 64
Location : Norwich

View user profile http://www.mgch20.co.uk

Back to top Go down

Re: HELP still not working hotcoldhotcold

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum