Pulsar Coil 3 - Help

View previous topic View next topic Go down

Pulsar Coil 3 - Help

Post  Samson14 on Wed Jan 22, 2014 9:23 am

Hi,

I have a problem with my My Pulsar Coil III as it is not producing any hot water.

Both green lights (water level and overheat) are still on and the overheat reset button has not popped out as far as I can tell.

The red LED on the first PCB is flashing normally (twice per second).

The relay further down is warm when the off-peak supply comes on.

Any advice would be much appreciated.

Many thanks

Sam

Samson14

Posts : 1
Join date : 2014-01-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Pulsar Coil 3 - Help

Post  Mike the Boilerman on Fri Jan 24, 2014 6:58 pm

First thing to establish is whether the unit is hot or not. Feel the pipe coming out of the side to the top of the heat exchanger. If it's cold then we know you have a heater element problem. If it's hot the heat exchanger is not doing it's stuff.

If cold, try turning ON the boost (daytime) heater. Do to get hot water after an hour or so?

If the unit is hot, then does the pump run when you use a hot tap? If not we need to explore why not.

Awaiting the results of these questions...

Mike

_________________
Mike Bryant AKA Mike the Boilerman, Gledhill repair specialist, webmaster of www.gledhill-repairs.co.uk & www.miketheboilerman.co.uk. For information about my Gledhill repair service or to make a booking call me on 07866 766366. (Please don't phone me for advice if you are fixing a Gledhill yourself, ask on here instead - I run this forum partly to cut down on the phone calls!)

Mike the Boilerman
Admin

Posts : 426
Join date : 2009-01-08

View user profile http://gledhill-repairs.forumotion.net

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum