Pulsacoil 2000 Problems

View previous topic View next topic Go down

Pulsacoil 2000 Problems

Post  JimmyS on Tue Oct 21, 2014 2:41 pm

Hi,

Having trouble with my Pulsacoil 2000 - it's sometimes producing warm water, sometime just cold, but it's not been hot in days.

For starters, I've checked the water bucket on top and that's full. And the heat exchanger does sometimes get hot (ish), so I don't think the pump is gone.

I've also taken the front off to check the PCB and the little red light is flashing twice per second when taps are off, but it starts flashing once per second when I turn the tap on, could that be one of the thermistors?

In addition, the unit operates quite noisily. It buzzes when the hot water is on and just after I've turned it off - does that indicate anything?

Also, both the fault and control circuit LEDs are off.

One more thing, I used to be able to hear the water almost boiling within the tank but that has stopped - could there be a problem with the immersion heater as well?

Thanks in advance,

James






JimmyS

Posts : 3
Join date : 2014-10-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Pulsacoil 2000 Problems

Post  JimmyS on Tue Oct 28, 2014 3:31 pm

Anyone got any ideas?

JimmyS

Posts : 3
Join date : 2014-10-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Pulsacoil 2000 Problems

Post  JimmyS on Wed Nov 12, 2014 11:22 am

I'm going to try replacing the two thermistors to see if that solves the problem. Are they relatively easy to replace?

Thanks,
James

JimmyS

Posts : 3
Join date : 2014-10-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Pulsacoil 2000 Problems

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum