No hot water, red fault light on, after adjusting thermostat

View previous topic View next topic Go down

No hot water, red fault light on, after adjusting thermostats to increase water temperature

Post  joeynix on Mon Nov 23, 2009 2:28 am

Hi,

I took off the two element caps a few days ago to adjust the thermostats and turned them up to maximum. I got up this morning and found no hot water and the red fault light on.

I can't tell if the green light is on too, as the bulb is very,very dim. But the circuit board green light isn't on (behind the metal front cover).

Do you think this is from over-heating? Or any other matter. I am happy to have a go at minor adjustments, but as it is a privately rented property if anything major is required I will call the estate agents.

Thanks for any help and/or advice.

joeynix

Posts : 4
Join date : 2009-11-23

View user profile

Back to top Go down

Re: No hot water, red fault light on, after adjusting thermostat

Post  joeynix on Mon Nov 23, 2009 2:43 am

after manually resetting and lowering the thermostat slightly, it appears to be ok. But is there any way it can be on maximum and not trip the sensor? I did hear of some sort of thermostat replacement fixing this, is this correct?

Thanks,
Joe

joeynix

Posts : 4
Join date : 2009-11-23

View user profile

Back to top Go down

Re: No hot water, red fault light on, after adjusting thermostat

Post  joeynix on Wed Dec 09, 2009 12:31 pm

no help?

joeynix

Posts : 4
Join date : 2009-11-23

View user profile

Back to top Go down

Call

Post  mike on Mon Dec 21, 2009 3:52 pm

Hi;
Call the letting agent.
You pay rent not your problem.
Just make sure all is switched on including fuses / mcb's.

mike

Posts : 1674
Join date : 2009-10-08
Age : 64
Location : Norwich

View user profile http://www.mgch20.co.uk

Back to top Go down

Re: No hot water, red fault light on, after adjusting thermostat

Post  joeynix on Mon Dec 21, 2009 7:25 pm

Ok, brilliant, thanks. Just wanted an idea of what could be done prior to calling.

joeynix

Posts : 4
Join date : 2009-11-23

View user profile

Back to top Go down

Re: No hot water, red fault light on, after adjusting thermostat

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum