NO HOT WATER AND LIGHTS SAY THERE IS NO FAULT

View previous topic View next topic Go down

NO HOT WATER AND LIGHTS SAY THERE IS NO FAULT

Post  jessicahutchinson on Mon Aug 23, 2010 6:06 am

Hi,
Our boiler kept tripping out for over 2 weeks and then decided it didn't want to give us any hot water at all.
The lights are saying there are no faults and the water in the tank above is at the right level.
We have now been without hot water for more than 2 weeks.
Please help!

Thanks

jessicahutchinson

Posts : 3
Join date : 2010-08-23

View user profile

Back to top Go down

Re: NO HOT WATER AND LIGHTS SAY THERE IS NO FAULT

Post  MK Group Ltd on Mon Aug 23, 2010 1:38 pm

HI,

Is the cylinder hot?

Regards

Gary
avatar
MK Group Ltd

Posts : 301
Join date : 2010-04-03

View user profile http://www.mkgroupltd.co.uk

Back to top Go down

Re: NO HOT WATER AND LIGHTS SAY THERE IS NO FAULT

Post  jessicahutchinson on Tue Aug 24, 2010 7:13 am

Hi,

Everything feels cold. There is no heat coming from anywhere.

Jess

jessicahutchinson

Posts : 3
Join date : 2010-08-23

View user profile

Back to top Go down

Re: NO HOT WATER AND LIGHTS SAY THERE IS NO FAULT

Post  MK Group Ltd on Tue Aug 24, 2010 11:12 am

Hi Jess,

It sounds like it could be faulty immersion heaters, I would suggest you test them in the first instance.

Regards

Gary
avatar
MK Group Ltd

Posts : 301
Join date : 2010-04-03

View user profile http://www.mkgroupltd.co.uk

Back to top Go down

Re: NO HOT WATER AND LIGHTS SAY THERE IS NO FAULT

Post  kitten2010 on Tue Aug 24, 2010 1:40 pm

Hi Jess,

I had a similar problem and still with a small problem. But I checked the water tank on top of the boiler, that must be half or at least nearly full. This was only a quarter full, as soon as I filled it up the hot water started working. It just doesn't heat up over night.

Kit

kitten2010

Posts : 4
Join date : 2010-08-19

View user profile

Back to top Go down

Re: NO HOT WATER AND LIGHTS SAY THERE IS NO FAULT

Post  MK Group Ltd on Tue Aug 24, 2010 3:10 pm

Hi Kit,

If you read the first post it mention's "the water in the tank above is at the right level"

Regards

Gary
avatar
MK Group Ltd

Posts : 301
Join date : 2010-04-03

View user profile http://www.mkgroupltd.co.uk

Back to top Go down

Re: NO HOT WATER AND LIGHTS SAY THERE IS NO FAULT

Post  jessicahutchinson on Tue Aug 31, 2010 4:32 am

Hi Gary

We tested the immersion heater with an ohm meter and it said it was fine.
Is it possible it could be one of the sensors? if so is there anyway of telling which sensor it will be?

Thanks

jessicahutchinson

Posts : 3
Join date : 2010-08-23

View user profile

Back to top Go down

Re: NO HOT WATER AND LIGHTS SAY THERE IS NO FAULT

Post  MK Group Ltd on Tue Aug 31, 2010 4:44 am

Hi,

Have you tested for 240V at the immersion? if 240V are present i would then check these;

1, That the overheat stat has not tripped.
2, DHW pump is not stuck.
3, Then the temperature sensor and pump speed control.

Let me know how you get on.

Regards

Gary

M K Group Limited


avatar
MK Group Ltd

Posts : 301
Join date : 2010-04-03

View user profile http://www.mkgroupltd.co.uk

Back to top Go down

Re: NO HOT WATER AND LIGHTS SAY THERE IS NO FAULT

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum