Gledhill Repairs
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

No hot water

Go down

No hot water Empty No hot water

Post  John_rush Mon May 11, 2009 1:09 am

Hi mike,

I have a pulsa coil 3 supplied with econemy 7 electric, I have been havin a few problems with the temperature constantly changing, this has now become worse and is now not even getting hot 90% of the time. I have changed the pump and dhw sensor, when it does get hot it now maintains the temperature. I have resorted to bypassing the pump speed control board and now have the pump on a manual switch which is not ideal but does provide hot water. I think it is the pump speed pcb which is faulty any suggestions?

Thanks

John rush

John_rush

Posts : 1
Join date : 2009-05-11

Back to top Go down

No hot water Empty Re: No hot water

Post  Mike the Boilerman Wed May 20, 2009 3:45 pm

It's rare for this to be caused by the PCB. They usually either work correctly, or not at all.

Could be the PHE sensor failing. This can give these symptoms, or also a scale contaminated heat exchanger. Does the return pipe (the one with the pump in) get hot in normal use? If so then it's scale.

Cheers, Mike

Mike the Boilerman
Admin

Posts : 443
Join date : 2009-01-08

https://gledhill-repairs.forumotion.net

Back to top Go down

No hot water Empty I agree with Mike

Post  sunny.sahdev Tue Sep 10, 2013 3:27 am

It most likely is the PHE sensor failing or as you said, the PCB.

sunny.sahdev

Posts : 383
Join date : 2013-08-21
Age : 35
Location : Vedhas Limited, 960 Capability Green

http://www.vedhas.co.uk/vedhas-what-we-do/pulsacoil-repair/#

Back to top Go down

No hot water Empty Re: No hot water

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum